להיות מנגליסט בנשמה זה לקפוץ על כל הזדמנות להפעיל את המנגל, להזמין חברים, ללכת לקצביה ולקנות נתחים מדהימים ולהכין מהם ארוחה מפנקת לכולם.
להיות מנגליסט בנשמה זה להנות מהריח של העשן שעוטף אותך ונדבק לך לשיער ולבגדים ולהתענג על כל ביס שיש לו טעם של עשן פחמים טהור.
אז אם אתם כבר יודעים שבשר איכותי זה הקטע שלכם, למה לא לעלות ברמה ולשדרג את התחביב הכי טעים בעולם?
הטרנד החדש בברנז'ה של המנגליסטים
מנגליסטים מנוסים ומכורים לעניין כבר לא מסתפקים רק בצליית בשרים מעל גריל גז, או גריל פחמים.
כי הדבר הבא הוא מעשנת ביתית, או מעשנה ביתית.
זה מתחיל מבחירה של שבבי עץ מתאימים, שנותנים לבשר את הטעם שאתם אוהבים, אלה יכולים להיות שבבי עץ תפוח, פקאן, זית ואפילו הדרים, שהניחוח המדהים שלהם חודר לבשר ומוסיף לעישון טעמים עמוקים ומרגשים.
זה ממשיך לבחירה של הנתח המושלם – עטוף בשומן, מלא טעמים, עסיסי ומגרה.
וזה נגמר בארוחת שחיתות מטורפת, שעד לא מזמן חשבתם שאפשר לאכול רק במסעדה.
מה ההבדל בין מעשנת למנגל?
מנגל, או גריל הוא מכשיר שבו מדליקים אש באמצעות גז, פחמים, או חשמל. את הבשר צולים באמצעות חשיפה ישירה לחום המגיע מהלהבות, עד שהוא צלוי במידה הנכונה.
מעט עשן מהגריל חודר לתוך הבשר ומעניק לו טעם אופייני לבשר צלוי על הגריל.
מנגד, מעשנת היא מכשיר שבו הבשר נצלה באמצעות חשיפה לעשן.
יש עישון קר, שבו הבשר נמצא בתא נפרד מתא הבעירה, אינו נחשף כלל למקור החום הישיר, אלא רק לעשן, המגיע אליו באמצעות צינור וצולה אותו באמצעות החום שהוא נושא עימו, תו שהוא ממלא אותו בטעמים עזים.
עישון חם, לעומת זאת, הוא עישון שבו הבשר נמצא ישירות מעל מקור האש, אבל בתוך מיכל סגור, שנוצר בו עשן רב וכך הוא גם נצלה בגלל החום וגם סופח טעמים של עשן.
לכן, אם בשר מעושן הוא הקטע שלכם, מעשנת היא הדרך היחידה להגיע לתוצאה הרצויה.
איך בוחרים מעשנת מתאימה?
השאלה הראשונה היא – האם יש לכם חצר, או מרפסת ובאיזה גודל? או שאתם בכלל מתכננים להשתמש במעשנת שלכם בטיולי קמפינג ארוכים ולהתפנק על בשר מעושן בחיק הטבע?
אם אתם מעשנים מתחילים, מומלץ לרכוש מעשנת קטנה ופשוטה יחסית, שתשמש אתכם לניסוי וטעיה, לפני שתתחילו לצלות כמויות גדולות של בשר ולהזמין אורחים לארוחות מפנקות.
אבל אם כבר יש לכם קצת ניסיון בתחום, חצר, או מרפסת עם הרבה מקום ואתם אוהבים לארח בתדירות גבוהה – מעשנת גדולה ואיכותית היא מה שאתם צריכים.
לסיכום
מעשנת היא כבר לא מכשיר אקסקלוסיבי, מותרות שמתאימות רק למשוגעים לדבר, אלא השלב הבא בצליית בשר למתקדמים, לאנשים שיודעים להעריך בשר טוב, רוצים לפתח את היכולות שלהם בתחום ויודעים שמעשנת איכותית היא הדרך המושלמת.
לפרטים נוספים על מעשנות היכנסו לאתר שיש בו את כל המידע על גריל, מעשנת וכל מה שביניהם.