ביטוח בניין משותף כולל מגוון רחב של כיסויים. כאן ריכזנו מידע על פוליסות הביטוח העיקריות שחשוב להכיר. בסופו של דבר, אף דייר לא מעוניין למצוא את עצמו נדרש לשלם סכומים גבוהים, לא על תיקוני נזקים ולא על פיצויים לנפגעים. ביטוח בניין משותף אמור לתת מענה ביטוחי למקרים כאלו.
למה צריך ביטוח מבנה לבניין משותף?
אדם שהחליק בחדר המדרגות ונפצע בגלל שהרצפה היתה רטובה, רשאי לתבוע את דיירי הבניין על כך. על פי רוב תביעות כאלו יתנהלו מול ועד בית ולפעמים חברי הועד יתבעו אישית והמחיר שהם יצטרכו לשלם יהיה יקר. ביטוח בניין משותף כולל מגוון פוליסות המבטחות את דיירי הבניין מפני תביעות פיצויים, נזקי רכוש ועוד.
ביטוח מבנה משותף
ביטוח זה מעניק כיסוי ביטוחי למבנה עצמו מפני נזקים אפשריים העלולים להתרחש לרכוש המשותף כמו חדר מדרגות, לובי, מעלית, חצר משותפת, חדר עגלות ועוד.
רבים טועים לחשוב כי ביטוח זה יכלול שני פוליסות:
- ביטוח מבנה משותף
- ביטוח תכולת המבנה המשותף
לאמיתו של דבר כדי להכליל גם את תכולת המבנה המשותף למבנה, יש צורך ברכישת ביטוח תכולה משותפת. לא כל פוליסת ביטוח מבנה תכלול ביטוח גם על התכולה. רכישת ביטוח תכולה תהיה חשובה כאשר יש לדיירים תכולה משותפת כמו חדר כושר, מחסנים ציבוריים ועוד. ביטוח מבנה משותף יתן כיסוי ביטוחי לנזקים הנגרמים למעליות, אינסטלציה, מדרגות, פיצוצים ממקורות שונים ועוד.
ביטוח צד ג'
ביטוח צד ג' מעניק כיסוי ביטוחי לגורם שלישי מפני נזקים שנגרמו כתוצאה מהרכוש המשותף. ניקח לדוגמא שריפה שפרצה בבניין וגרמה לפציעת עובר אורח. הוא עלול לתבוע את דיירי הבניין על הנזק שקיבל. גם בעל מקצוע מזדמן שמגיע לבצע עבודה מסוימת, עלול להיפגע במהלך עבודתו וביטוח צד ג' אמור לתת מענה ביטוחי למקרים כאלו. כאשר רוכשים ביטוח צד ג', חשוב להכליל בפוליסה סעיף הגנה מפני תביעת שיבוב.
הגנה מפני תביעת שיבוב
יש מקרים בהם חברת הביטוח נתבעת ומשלמת את פיצויי התביעה אך את התביעה היא מעבירה אל אחד הדיירים אותו היא רואה כאשם במקרה שקרה והיא תובעת ממנו את הפיצויים ששילמה. כדי להימנע ממצב כזה יש לכלול בפוליסה הגנה מפני תביעת שיבוב.
ביטוח חבות מעבידים
המנקה והגנן הנותנים לכם שירות לא מוגדרים כעוברי אורח והם לא מבוטחים במסגרת ביטוח צד ג'. המעסיק שלהם הם דיירי הבניין ובמקרה של פגיעה הם עלולים לתבוע את דיירי הבניין לתשלום פיצויים. מסיבה זו חשוב לרכוש ביטוח חבות מעבידים שיפצה עובדים במקרה פגיעה.
לסיכום
יש לא מעט סוגי פוליסות שכדאי להכיר כאשר רוכשים ביטוח משותף לבניין. על פי רוב הביטוח יכלול ביטוח מבנה, ביטוח צד ג', כיסוי אישי של כל חברי הועד והרחבות נוספות בהתאם לצורך.